ราคาของเคมีภัณฑ์,อะไหล่และค่าแรงต่างๆที่แจ้งไว้ในกระทู้ ซึ่งลงตามวันที่ที่ได้ตอบในกระทู้นั้นๆ อาจจะมีการเปลี่ยนแปลงได้ โดยที่ไม่ได้แจ้งให้ทราบล่วงหน้า
(ซึ่งเป็นไปตามการปรับราคาของผู้ผลิตและผู้ให้บริการ)

ผู้เขียน หัวข้อ: ภาพถ่ายสัตว์ป่ายอดเยี่ยมของโลกปี 2012  (อ่าน 8451 ครั้ง)

ณ บางกร่าง

  • เซียนรถ
  • ***
  • คะแนนสะสม: 0 แต้ม
  • กระทู้: 168
ภาพถ่ายสัตว์ป่ายอดเยี่ยมของโลกปี 2012
« เมื่อ: วันที่ 3 กันยายน 2012, 11:44:10 »
คณะกรรมการประกวดภาพถ่าย The Veolia Environnement Wildlife   Photographer of the Year 2012   ได้ประกาศผลการตัดสินภาพถ่ายที่ยอดเยี่ยมของปีนี้ออกมาดังนี้

 
The tourist tiger trail by Melisa Lee (Malaysia)
ภาพถ่ายของคุณ Melisa   เป็นภาพที่เสือตัวโตกำลังนำเหล่านักท่องเที่ยวออกมาจากสถานที่เลี้ยงเสือ   ( tiger-petting arena)  เพื่อกลับมาที่วัด และมีลูกเสือ 2 ตัว   ซึ่งเป็นเรื่องที่หายาก   เพราะโดยปกตอแล้วลูกเสือจะอยู่กับแม่อย่างน้อยหนึ่งปี
 
Lion in the spotlight by Joel Sartore (USA)
การปีนต้นไม้เป็นเรื่องที่ไม่ปกติสำหรับสิงห์โต แต่ที่อุทยานแห่งชาติ   Queen Elizabeth National Park ประเทศ Uganda   สิงห์โตมักจะปีนไปอยู่บนต้นไม้ในเวลากลางวัน   เพื่อรับลทเย็นและหนีจากการรังควาญของแมลงต่างๆ   ต้นไม้ที่เห็นในภาพมีกิ่งสองกิ่งแยกออกไป
คุณ Joel พูดว่า   "มันเป็นช่วงเวลาใกล้ค่ำในขณะที่สิงห์โตตัวผู้ตื่นจากหลับไหล   ผมค่อนข้างจะหวั่นมจว่ากล้องจะสั่น เพราะว่าระดับของแสงเกือบจะหมดแล้ว   นอกจากนั้นผมก็ยังกังวลว่าสิงห์โตตัวนั้นจะไม่เงยหน้าขึ้นเพื่อเวลาถ่ายรูป  แล้วจะได้เห็นหน้ามันชัดๆ ... แต่มันก็เงยหน้าขึ้นจริงๆ เป็นแค่ช่วงเวลา 5   วินาที ที่มันเลยหน้าและฟังเสียงร้องของตัวเมียที่อยู่ไกลๆ"
 
Snatch and grab by Stefan Huwiler (Switzerland)
คุณ Stefan ต้องเดินฝ่าหิมะหนาที่อุทยานแห่งชาติ Sinite Kamani National   Park ประเทศ Bulgaria เป็นระยะทางถึง 5 กิโลเมตรกว่าจะไปถึงบังไพร ณ   จุดถ่ายรูปที่ดีที่สุดอันเป็นที่รู้กันว่าจะมีเหยี่ยวบินผ่านมา ...   ในวันที่สองของการรอคอย เขาเฝ้ามองดูเหยี่ยวสีทองกินเจ้าตัว carcass   อยู่เป็นเวลานาน
"ด้ผมสามารถจับภาพดีๆได้หลายภาพ" คุณ Stefan กล่าว
"แต่สิ่งที่ทำให้ผมแลปกใจก็คือ   มีหมาจิ้งจอกแดงตัวหนึ่งย่องเข้ามาเพื่อที่จะพยายามขโมยอาหาร   แต่เจ้าเยี่ยวตัวนั้นก็ใช่ย่อย หลังจากที่เหยี่ยวบินเข้ามาด้วยความเร็วสูง   พยายามใช้กรงเล็บที่ทรงพลังจับตัวเจ้าหัวขโมยอย่างรวดเร็ว ...   เจ้าหมาจิ้งจอกโชคดีที่หนีหลุดรอดไปได้อย่างหวุดหวิด "
 
Relaxation by Jasper Doest (The Netherlands)
ในช่วงฤดูหนาว ... ลิง Japanese macaques ที่หมู่บ้าน Jigokudani   ทางตอนกลางของประเทศญี่ปุ่นจะเข้ามาเล่นน้ำพุร้อน   เพื่อให้ร่างกายอบอุ่นและร่วมฝูงกับลิงตัวอื่นๆ
คุณ Jasper พบลิงราว 30   ตัวรวมตัวกันมาเล่นน้ำและเฝ้ามองลูกๆของมันที่เกิดอาการง่วงนอน   จนม่อยหลับไปในที่สุด คุณ Jasper กล่าวว่า   "กระแสน้ำอุ่นๆมีพลังที่ทำให้ร่างกายของลิงผ่อนคลาย ...   ผมรู้สึกเป็นเกียรติ์และดีใจมากที่สัตว์ไว้วางใจคุณมากมาย   พอที่จะหลับลงต่อหน้าต่อตา"
 
Spirit of the forest by Paul Nicklen (Canada)
หมีเผือก เป็นหมีที่หายาก เกิดจากหมีสีดำที่มียีนด้อย   ทำให้ขนในตัวมันมีสีครีมขาว ... คุณ Paul พบหมีตัวนี้ในเดือนกันยายน ณ   จุดที่มีปลาแซลมอนว่ายทวนน้ำเพื่อขึ้นไปวางไข่
หมีเผือกตัวนี้กำลังกินปลาแซลมอนอย่างเอร็ดอร่อย   เพื่อเพิ่มน้ำหนักตัวให้มากขึ้น   อันเป็นสิ่งจำเป็นในการเตรียมตัวเพื่อการจำศีล ...   ดูเหมือนว่าเจ้าหมีตัวนี้เลือกที่จะหลีกเร้นออดกจากบริเวณที่หมีตัวอื่นๆไล่  ล่าปลาแซลมอน มันหลบมาอยูในป่าเพื่อจัดการกับอาหารของมันอย่างสงบ
 
In the light of dawn by Frits Hoogendijk (South Africa)
The pride hadn't eaten for several days. They were hungry, and a hunt   was very likely. Frits positioned his vehicle where he thought the   lions might walk towards him in the morning. Frits said: 'When this   lioness stopped by a tuft of grass and peered into the distance, it was   perfect. I love the intense green, the drops of dew on the grass and the   soft light and detail on her body. Her focused gaze captures the energy   and intensity of a hunt that hasn't yet happened.'
 
Caught in the act by Hannah Bedford (UK)
Hannah was commended in the Young Wildlife Photographer of the Year   (under 10-years-old) category for this picture. Hannah said: 'There was a   commotion in the garden and this was what was causing it.' The fox had   killed all four hens in the chicken run and was in the process of eating   one of them. Hannah dashed in to get her camera, and caught the fox   still on top of the hen house, mouth full of feathers, frozen in fear at   seeing the family of humans
 
Sizing up by Klaus Tamm (Germany)
A scattering of gecko droppings on the French island of Réunion   attracted some neriid long-legged flies. Klaus settled down with his   camera to watch as they interacted. Klaus said: 'Every so often, a   couple of males would take a break from feeding and engage in a kind of   combat dance. I was so impressed by the harmony in the combat dance that   I ended up photographing them for several hours.'
 
Cypress swamp in a golden dawn by Ralph Arwood (USA)
The Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year, is not   just about animals as this photograph shows. Ralph works as a volunteer   photographer in the huge Big Cypress National Preserve, part of   Florida's Western Everglades. Twice a year, Ralph joins biologists as   they fly over the cypress swamp to monitor the numbers of white-tailed   deer, which feed in the open prairies in early morning, so the flights   begin at sunrise. Ralph said: 'As so often on an early morning flight,   the ground fog rising from the water crystallised the light. A huge,   glistening spider's web hanging from one of the baldcypress trees added   the perfect accent to a mystical view of the swamp.'
 
Elemental fulmar by Sam Cairns (UK)
Sam was looking for alternative ways to photograph Skógafoss, one of   the biggest inland waterfalls in Iceland, with a 60-metre drop down a   cliff. In the process of taking pictures a lone northern fulmar swept   down in front of the waterfall. Sam said: 'As it ducked and dived it   seemed tiny against the dark background of the massive falls and was   exactly what I needed to convey the atmosphere of this elemental place.'
 

ที่มา : http://green.in.msn.com/gallery/veolia-environnement-wildlife-photographer-of-the-year-2026
 
X ปิดหน้าต่างนี้
X ปิดหน้าต่างนี้